Менторството – как да даваме и получаваме “акъл”

На 10-ти март ще споделим какво означава да сме успешни в ИТ сектора и как да го постигнем.

Каним ви на четвъртото събитие от поредицата ни “Успешни жени лидери в МенторМейт споделят” – серия от безплатни събития, в които доказали се жени лидери в МенторМейт споделят знания, примери и съвети, изведени от дългогодишния им професионален опит. Ще говорим по въпроси, които са важни за жените в технологичния сектор, и ще споделим с вас ценно know-how, което да подпомогне професионалното ви развитие в този бранш.

На 18 май ще си говорим на тема “Менторството – как да даваме и получаваме “акъл”, когато Мария Паскова, Senior Software Developer в МенторМейт, ще разкаже за опита си в тази насока. Тя ще сподели защо е важно да бъдем ментори и как това може да помогне на кариерното ни развитие, както и полезни съвети за това как да си намерим подходящ ментор.

Какво да очаквате:

  • Интерактивно онлайн събитие, по време на което ще имате възможност да участвате в дискусии, споделяте опит и повдигате въпроси
  • Полезни съвети, които можете да приложите в работата и ежедневието си
  • Нови контакти с други жени в технологичната индустрия
  • Доза вдъхновение в професионален план

Теми, които ще засегнем:

  • Защо е важно да даваме и получаваме “акъл” 
  • Какво е менторството 
  • Как менторството помага да сме по-успешни в кариерата си
  • Как да намерим подходящ ментор за себе си

Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.

*Линк към събитието ще получите преди събитието.

За лектора:

Мария започва в МенторМейт преди 4 години като Junior Developer, а днес вече е Senior Software Developer, като пътят ѝ преминава през разнообразни проекти – участвала е както в малки екипи от 5 човека, така и в такива с над 50 души.

Тя е активен член на екипа на МенторМейт – преминава през всички вътрешни обучения, а от повече от година участва и в МенторМейт DevCamp – първоначално като ментор и buddy, впоследствие като интервюиращ, а по-късно и като лектор. 

В свободното си време обича да се разхожда из планини и паркове с приятели, да доброволства, да кара ски през зимата и колело през лятото. Напоследък се е запалила по готвенето, рисуването, плетенето и засаждането на растения. Много обича да пътува – обиколила е както 100-те национални обекта, така и 10-те най-високи върхове в България.