Успели и (не)прегорели: Как да се справим с динамичността на ИТ сектора

На 9-ти февруари ще споделим начини за справяне със стреса и трудните ситуации в ежедневието на всеки, който работи в ИТ сектора.

С голямо вълнение ви каним на първото събитие от поредицата ни “Успешни жени лидери в МенторМейт споделят” – серия от безплатни събития, в които доказали се жени лидери в МенторМейт ще споделят знания, примери и съвети, изведени от дългогодишния им професионален опит. Ще говорим по въпроси, които са важни за жените в технологичния сектор, и ще споделим с вас ценно know-how, което да подпомогне професионалното ви развитие в този бранш.

На 9-ти февруари ще си говорим на тема “Успели и (не)прегорели: Как да се справим с динамичността на ИТ сектора”, където Виктория Чучумишева, HR Manager в МенторМейт, ще сподели техники за wellness & well-being, както и начини за справяне със стреса и трудните ситуации в ежедневието на всеки, който работи в ИТ сектора.

Елате да се запознаем, да обменим опит и да научим нещо ново един от друг.

Какво да очаквате?

  • Интерактивно онлайн събитие, в което ще имате възможност да участвате в дискусии, споделяте опит и повдигате въпроси
  • Полезни съвети, които можете да приложите в работата и ежедневието си
  • Нови контакти с други жени в технологичната индустрия
  • Доза вдъхновение в професионален план, заедно с много нови идеи за развитие

Програма:

Хората, работещи в ИТ сферата, са в пъти по-изложени на риск от прегаряне от други професии. Пандемията допълнително натоварва всеки от нас не само в професионален, но и в личен живот. Как да се погрижим за себе си, за да сме по-успешни? В темата ще засегнем:

  • Физическо здраве – вслушване в тялото и движение
  • Учене – нова информация, нови преживявания, предизвикателства
  • Грижа за ума ни – почивка, управление на мислите и емоции ни
  • Взаимоотношения – защо са важни и как да ги поддържаме

Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.

*Линк към събитието ще получите преди събитието.

ЗА ЛЕКТОРА: Виктория Чучумишева, HR Manager

Да си HR Manager в МенторМейт означава да бъдеш по малко от много неща – психолог, консултант, организатор, кризисен мениджър, фасилитатор, кариерен съветник. Разбира се, това е само забавната част от работата. Мисията на Вики е заедно с мениджмънт екипа да разработва и прилага стратегии, които ни помагат да приобщаваме, ангажираме, развиваме и запазваме колегите в компанията.

За Вики най-ценното в работата ѝ е разнообразието – от въвеждането на нови колеги, през създаването на нови процеси и устойчиви практики в управлението на хора, до обсъждането на идеи за поредния щур тиймбилдинг.

Когато не е на работното си място, е на корта и играе тенис, танцува салса или се е усамотила и чете книга. Всяка седмица тя прекарва около пет часа като доброволец за ABLE Mentor – програма, която събира ученици и ментори и помага на учениците да подобрят уменията си и да натрупат нови знания.

В МенторМейт Вики ежегодно организира wellness кампании, а през последната година е вложила още по-целенасочени усилия върху това как новата реалност на дистанционна работа се отразява на ежедневието ни, начина, по който се чувстваме, и как да го подобрим.